NOS Voetbal

Almere City en Heerenveen in evenwicht, Noppert keept weer: ‘EK? Is niet aan mij’

Bekijk de samenvatting van Almere City - sc Heerenveen

Almere City en sc Heerenveen hebben aan een gezapig duel allebei een punt overgehouden: 1-1. Almere City leek lange tijd op weg naar de eerste zege in bijna drie maanden, maar had geen grip op de slotfase. Heerenveen kwam nog terug en miste een strafschop, Almere zag in blessuretijd rood.

Almere City komt met het punt weer een stap dichter bij lijfsbehoud in de eredivisie; dat lijkt alleen in theorie nog uit de handen van Alex Pastoor en zijn ploeg te kunnen glippen.

Heerenveen schiet weinig op met het gelijkspel, play-offs om Europees voetbal lijken uit zicht.

Een overwinning was ook meer geweest dan Heerenveen verdiende in Almere. Na de optater tegen PSV (8-0) van vorig weekend had de ploeg alle moeite zich op te richten tegen Almere City, dat de laatste punten bij elkaar probeert te sprokkelen om zeker te zijn van nog een jaar eredivisie.

De basiself van Heerenveen werd opgeschud: keeper Mickey van der Hart, verdediger Pawel Bochniewicz en buitenspeler Patrik Walemark werden naar de bank verwezen.

Noppert keept weer

Andries Noppert kreeg weer eens een kans onder de lat, Syb van Ottele kwam in de ploeg en Osame Sahraoui moest voor aanvallende impulsen zorgen. Gedurende de tamme eerste helft werd van de Noorse aanvaller weinig vernomen. maar ook tegenstander Almere City was tandeloos.

Andries Noppert

WK-keeper Noppert hoefde voor rust geen redding te verrichten. Aan het begin van de tweede helft werd hij gepasseerd: Almere kwam op voorsprong door Kornelius Hansen, na goed voorbereidend werk van Peer Koopmeiners. Hij zette met een schijnbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been voor hij de assist aan Hansen gaf.

De tegentreffer verpeste het humeur van Noppert nauwelijks, hij was blij weer onder de lat te staan. "Als keeper wil je graag wedstrijden spelen, dus de afgelopen maanden waren niet leuk. Ik ben ontzettend blij dat ik weer mocht keepen en mijn team kon helpen."

Keepen op EK? 'Dat is niet aan mij'

Zijn terugkeer in de basis betekent niet dat Noppert meteen aan het Nederlands elftal en het EK durft te denken, al was er wel contact met bondscoach Ronald Koeman.

"Dat is niet aan mij. De mensen daar in Zeist hebben genoeg voetbalverstand om daar een keuze in te maken. Ze weten wat ze aan mij hebben, maar je moet het wel laten zien. Ik heb in de afgelopen periode zeker contact gehad met de bondscoach en zijn keeperstrainer."

Noppert keept weer en heeft contact met bondscoach Koeman: 'EK? Is niet aan mij'

Met een uur op de klok bewees Noppert na drie maanden op de bank te hebben gezeten nog altijd te kunnen keepen. Hij voorkwam de 2-0 met een goede redding op de inzet van Thomas Robinet.

Gelijkmaker Sahraoui

Heerenveen, met Paul Simonis op de plek van de zieke hoofdcoach Kees van Wonderen, kwam uiteindelijk toch op gang. In het slotoffensief vertoonde Sahraoui weer flitsen van het begin van het seizoen. Na twee missers schoot hij uit moeilijke hoek raak: 1-1.

Osame Sahraoui

Een buitenkansje vanaf de stip, na een overtreding van Almere-verdediger Yoanna Cathline, werd niet uitgepakt door Thom Haye. Hij schoot de strafschop hard laag in de hoek, maar keeper Nordin Bakker ging de goede kant op en voorkwam de 1-2.

In blessuretijd kreeg Koopmeiners een directe rode kaart. De middenvelder van Almere City werd weggestuurd voor een onbesuisde tackle aan de zijlijn.